Sådan puster du æg

 

Risikoen for salmonellaforgiftning betyder desværre, at man skal være forsigtig, når man puster æg ud. Du kan skolde æggene i kogende vand i et par sekunder, men ikke mere, for så begynder hviden at stivne. Du kan også tørre æggene af i sprit inden du går i gang.

Med en knappenål stikker du et lille hul i den ene ende af ægget. Stik knappenålen ind i hullet igen og vip den i cirkelbeværelser, så hullet bliver ca. 2 mm i diameter. Gør det samme i den anden ende af ægget. Pust på ægget ud i en skål. Det kan være lettere at puste ægget ud, hvis du først stikker hul på blommen med nålen.

Du kan også vælge at købe æg der allerede er pustet, eller købe en æggepuster. Med en æggepuster, borer man et lille hul i den ene ende af ægget, stikker et tyndt rør ind i det og pumper med en lille pumpe, så blomme og hvide løber ud af hullet. Husk, at hvis du vil have ægget op at hænge, skal du lave hullet i toppen af ægget.

Du kan købe både udpustede æg og æggepuster i de fleste hobbybutikker.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe styropor æg, dem finder du også i de fleste hobbybutikker.

Hvis du vælger at bruge udpustede æg, er det vigtigt, at de er gjort grundigt rent både udvendig og indvendig.

Hvis ægget ikke er gjort grundigt rent indvendigt, kommer ægget til at lugte. Du gør det lettest rent ved at hælde sæbevand i ægget og ryste det godt. Derefter stiller du ægget med hullet nedad, så vandet kan løbe ud.

Hvis ikke ægget er gjort grundigt rent og helt tørt udvendigt, kan det være svært at få farven til at binde fast.

 

Tilbage til Tips & Tricks